Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”
Warzywa z kurczakiem i suską sechlońską
Składniki
- pierś z kurczaka – 1 szt.
- ryż – 1 op.
- marchew – 50 g
- cebula – 50 g
- pieczarki – 50 g
- papryka – 50 g
- suska sechlońska – 50 g
- czosnek – 1 ząbek
- olej – 0,5 szkl.
- sos sojowy
- sól, pieprz
Wykonanie
- Filet z kurczaka umyć, odsączyć, pokroić w paski i oprószyć pieprzem i solą.
- Śliwki pokroić na ćwiartki.
- Warzywa pokroić w paski i usmażyć na rozgrzanym oleju, odsączyć.
- Filety smażyć na oliwie z czosnkiem.
- Po ok. 5 minutach dodać warzywa i śliwki.
- Ryż ugotować w osolonej wodzie, podawać osobno lub wymieszany z warzywami, śliwką i kurczakiem.