Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Śliwkowe łódeczki

Składniki

  • cukinia mała – 1 szt.
  • śliwki suszone – 1 op.
  • makaron muszle – 1 op.
  • pieczarki świeże – 250 g
  • ser żółty – 100 g
  • czosnek
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek – 3 łyżki

 

Wykonanie

  1. Cukinię i pieczarki pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oliwie z czosnkiem, doprawić do smaku pieprzem i solą.
  2. Makaron ugotować osobno w osolonej wodzie.
  3. Muszle napełnić farszem i posypać tartym serem.
  4. Lekko zapiec w piekarniku do roztopienia sera.


← Powrót do listy przepisów

STOWARZYSZENIE PRODUCENTÓW OWOCÓW I WARZYW W UJANOWICACH


Kontakt z namiNasza oferta

KONTAKT