Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Piersi z kurczaka z suską sechlońską

Składniki

  • pierś z kurczaka – 1 szt.
  • suska sechlońska bez pestek – 10 szt.
  • papryka słodka
  • sól, pieprz

 

Wykonanie

  1. Pierś umyć, odsączyć i pokroić na 10 cienkich paseczków. Doprawić solą i pieprzem.
  2. Śliwki ugotować, aby zmiękły.
  3. Śliwki owinąć paseczkami piersi kurczaka i spiąć wykałaczką.
  4. Piec w piekarniku przez 45 minut.
  5. Po wierzchu posypać słodką papryką.
  6. Podawać na zimno lub na gorąco.


← Powrót do listy przepisów

STOWARZYSZENIE PRODUCENTÓW OWOCÓW I WARZYW W UJANOWICACH


Kontakt z namiNasza oferta

KONTAKT