Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Powidło z suski sechlońskiej

Składniki

  • suska sechlońska – 1 kg
  • miód – 5 łyżek stołowych
  • cukier – 5 łyżek stołowych
  • orzechy włoskie – 100 g

 

Wykonanie

  1. Suszone śliwki wypestkować i parzyć na małym ogniu ok. 10 minut (można podlać odrobiną wody).
  2. Sparzone śliwki zmiksować do otrzymania jednolitej konsystencji.
  3. Orzechy drobno posiekać i zasmażyć z miodem.
  4. Orzechy dodać do śliwek i dokładnie wymieszać.
  5. Dosłodzić według uznania.


← Powrót do listy przepisów

STOWARZYSZENIE PRODUCENTÓW OWOCÓW I WARZYW W UJANOWICACH


Kontakt z namiNasza oferta

KONTAKT