certyfikat
Comber z kr贸lika

Sk艂adniki

  • comber kr贸liczy 鈥 1 szt.
  • suska sechlo艅ska bez pestek 鈥 200 g
  • s艂onina 鈥 100 g
  • mas艂o 鈥 50 g
  • wino wytrawne 鈥 350 ml
  • kminek 鈥 1 艂y偶ka
  • s贸l, pieprz

Wykonanie

  1. Comber op艂uka膰, osuszy膰, nadzia膰 s艂onin膮, opr贸szy膰 pieprzem i sol膮.
  2. 艢liwki umy膰, do ka偶dej w艂o偶y膰 odrobin臋 kminku, zala膰 winem i gotowa膰 przez 5 minut.
  3. Comber pola膰 roztopionym mas艂em i piec w temp. 200掳C przez 30 minut.
  4. Gdy mi臋so si臋 zarumieni, polewa膰 winem i powsta艂ym sosem.
  5. Po upieczeniu wyj膮膰 comber z brytfanny, a do pozosta艂ego sosu doda膰 wino ze 艣liwkami i zagotowa膰.
  6. Comber pokroi膰 w paski, przybra膰 艣liwkami i pola膰 sosem.