Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”
Sechloński jeż
Składniki
- margaryna – 120 g
- cukier – 100 g
- kakao – 2 łyżki
- suska sechlońska – 1 op.
- miód – 1 łyżka
- cukier wanilinowy – 1 op.
- jabłko – 1 szt.
Wykonanie
- Śliwki wydrylować, włożyć do rondelka, podlać odrobiną wody.
- Dodać miód oraz cukier wanilinowy i gotować przez 10 minut. Ostudzić.
- Margarynę, cukier i kakao podgrzać, nie doprowadzając do zagotowania.
- Jeżeli polewa się oddziela, dodać kilka kropel gorącej wody i mieszać do połączenia się składników w jednolitą masę.
- Ostudzone śliwki nadziewać na wykałaczki i zanurzać w polewie.
- Wykałaczki ze śliwkami w czekoladzie wbić w jabłko.