certyfikat
Śliwkowy jeż

Składniki

  • margaryna ÔÇô 120 g
  • cukier ÔÇô 100 g
  • kakao ÔÇô 2 ┼éy┼╝ki
  • suska sechlo┼äska ÔÇô 1 op.
  • mi├│d ÔÇô 1 ┼éy┼╝ka
  • cukier wanilinowy ÔÇô 1 op.
  • jab┼éko ÔÇô 1 szt.

Wykonanie

  1. ┼Üliwki wydrylowa─ç, w┼éo┼╝y─ç do rondelka, podla─ç odrobin─ů wody.
  2. Doda─ç mi├│d oraz cukier wanilinowy i gotowa─ç przez 10 minut. Ostudzi─ç.
  3. Margaryn─Ö, cukier i kakao podgrza─ç, nie doprowadzaj─ůc do zagotowania.
  4. Je┼╝eli polewa si─Ö oddziela, doda─ç kilka kropel gor─ůcej wody i miesza─ç do po┼é─ůczenia si─Ö sk┼éadnik├│w w jednolit─ů mas─Ö.
  5. Ostudzone ┼Ťliwki nadziewa─ç na wyka┼éaczki i zanurza─ç w polewie.
  6. Wyka┼éaczki ze ┼Ťliwkami w czekoladzie wbi─ç w jab┼éko.