certyfikat
Kruche ciasteczka z powidłem

Składniki

  • m─ůka tortowa ÔÇô 1 kg
  • margaryna ÔÇô 2 kostki
  • ┼╝├│┼étka ÔÇô 5 szt.
  • kwa┼Ťna ┼Ťmietana ÔÇô 1 szkl.
  • dro┼╝d┼╝e ÔÇô 50 g
  • powid┼éa z suski sechlo┼äskiej

Wykonanie

  1. Z m─ůki, margaryny, ┼╝├│┼étek, ┼Ťmietany i dro┼╝d┼╝y wyrobi─ç ciasto.
  2. Ciasto pozostawi─ç na 30 minut w lod├│wce.
  3. Sch┼éodzone ciasto rozwa┼ékowa─ç i formowa─ç r├│┼╝yczki, nadziewaj─ůc je powid┼éem ┼Ťliwkowym.
  4. Ułożyć na blaszce i piec w temp. 180°C przez ok. 20 minut.
  5. Przed podaniem posypa─ç cukrem pudrem.