Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Suska sechlońska w boczku i cieście francuskim

Składniki

  • boczek wędzony – 300 g
  • śliwki suszone bez pestek – 30 szt.
  • antonówka – 1 szt.
  • cydr jabłkowy – 3 łyżki
  • cukier – 2 łyżki
  • ciasto francuskie – 1 op.

 

Wykonanie

  1. Wyjęty z lodówki boczek pokroić na 15 cienkich plasterków, z których każdy przeciąć na pół.
  2. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić, zalać 200 ml wody i rozgotować. Odparowywać do powstania gęstego musu.
  3. Do musu dodać wino i cukier.
  4. Śliwki nadziać musem, owinąć boczkiem i ciastem francuskim.
  5. Piec w 220°C przez 10 minut, aż boczek będzie złocisty. Podawać na gorąco.


← Powrót do listy przepisów

STOWARZYSZENIE PRODUCENTÓW OWOCÓW I WARZYW W UJANOWICACH


Kontakt z namiNasza oferta

KONTAKT