Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Sos śliwkowo-żurawinowy

Składniki

  • suska sechlońska – 150 g
  • żurawina – 50 g
  • białe wino – 100 ml
  • śmietana – 2 łyżki
  • wywar mięsny
  • sól, pieprz

 

Wykonanie

  1. Ze śliwek usunąć pestki i moczyć 10 minut w przegotowanej wodzie. Wyjąć, pokroić, przełożyć do rondla i podlać wywarem mięsnym.
  2. Do śliwek dodać wino i żurawinę.
  3. Dusić na wolnym ogniu do miękkości.
  4. Do sosu dodać śmietanę, doprawić do smaku pieprzem i solą.


← Powrót do listy przepisów

STOWARZYSZENIE PRODUCENTÓW OWOCÓW I WARZYW W UJANOWICACH


Kontakt z namiNasza oferta

KONTAKT