Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Schab wieprzowy nadziewany suską sechlońską

Składniki

  • schab wieprzowy – 1 kg
  • suska sechlońska – 100 g
  • przyprawy

 

Wykonanie

  1. Schab przyprawić ulubionymi przyprawami i pozostawić na 2 godziny.
  2. Śliwki wypestkować.
  3. Przez środek zrobić nacięcie na mięsie i nadziać suską sechlońską.
  4. Nadziany schab włożyć do rękawa foliowego i piec przez ok. 2 godziny w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
  5. Po wystygnięciu pociąć na porcje. Podawać z sosem pieczeniowym.


← Powrót do listy przepisów

STOWARZYSZENIE PRODUCENTÓW OWOCÓW I WARZYW W UJANOWICACH


Kontakt z namiNasza oferta

KONTAKT