Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”

Kruche ciasteczka nadziewane powidłem z suski sechlońskiej

Składniki

  • mąka tortowa – 1 kg
  • margaryna – 2 kostki
  • żółtka – 5 szt.
  • kwaśna śmietana – 1 szkl.
  • drożdże – 50 g
  • powidła z suski sechlońskiej

 

Wykonanie

  1. Z mąki, margaryny, żółtek, śmietany i drożdży wyrobić ciasto.
  2. Ciasto pozostawić na 30 minut w lodówce.
  3. Schłodzone ciasto rozwałkować i formować różyczki, nadziewając je powidłem śliwkowym.
  4. Ułożyć na blaszce i piec w temp. 180°C przez ok. 20 minut.
  5. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.


← Powrót do listy przepisów

STOWARZYSZENIE PRODUCENTÓW OWOCÓW I WARZYW W UJANOWICACH


Kontakt z namiNasza oferta

KONTAKT